Energielabel omhoog, kosten omlaag

energielabel

Voor Leven & Geld verdiep ik me regelmatig in gecompliceerde verzekeringskwesties en zet ik fiscale zaken duidelijk op een rij. Voor de editie Woongenot schreef ik een artikel over hoe je geld kunt besparen door jouw energielabel omhoog te krikken.

Dat een wasmachine of koelkast een energielabel heeft, vinden we heel gewoon. Maar over het verplichte energielabel voor woningen bestaat nog altijd veel onduidelijkheid. Heeft het label nu echt waarde? Zeker! Hoe gunstiger het energielabel, hoe lager jouw maandelijkse lasten én hoe hoger de waarde van jouw woning.

Lees het complete artikel ‘Energielabel omhoog, kosten omlaag.

Over Leven & Geld

Leven & Geld is een online magazine over alles wat met verzekeringen en financiën te maken heeft. Het concept is een initiatief van Marketingplaats en verschijnt elk kwartaal met een online publicatie van meerdere webpagina’s, met daarin artikelen over zorgeloos leven en slim omgaan met geld.

Lees ook onze andere artikelen uit Leven & Geld: Woongenot 2016:

Slim huis: veel gemak, maar ook risico’s
Gordijnen die vanzelf open- en dichtgaan, een koelkast die bijhoudt wanneer de melk op is en zelf een bestelling bij de supermarkt plaatst. Een slim huis anno 2016 gaat veel verder dan alleen een thermostaat die de verwarming aanzet vlak voordat u thuiskomt. Gemak dient de mens, maar let op: alles wat met internet is verbonden, heeft kwetsbare plekken.

Een veilig huis voor kinderen
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Zo leren ze hoe de wereld in elkaar steekt. Helaas kunnen kinderen nog niet inschatten hoe gevaarlijk een situatie kan zijn. Daarom is het belangrijk dat je de veiligheid van jouw huis goed onder de loep neemt.

Blog