Huis huren of kopen: wat is wijsheid?

Huis huren of kopen

Voor Leven & Geld verdiepen wij ons regelmatig in gecompliceerde verzekeringskwesties en zetten we fiscale zaken duidelijk op een rij. Voor de editie Woongenot schreven we over het razend actuele vraagstuk: een huis huren of kopen? Jarenlang was het advies: bij voorkeur kopen. Stenen werden immers steeds meer waard dus waarom zou je geld wegbrengen naar een huurhuis? Door de crisis op de woningmarkt gaat die visie niet meer helemaal op. Maar betekent dit dat een huis huren interessanter is dan kopen? 

Of huren interessanter is dan kopen, hangt niet alleen af van financiële aspecten, maar ook van jouw persoonlijke voorkeuren. Wil je de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar u wilt? Dan is huren wellicht een betere optie dan kopen. De keerzijde is dat de huur elk jaar omhoog gaat en dat je daarvoor niets extra’s krijgt. Bij een koophuis blijven de woonlasten gedurende de rentevastperiode van de hypotheek vrijwel gelijk. Een huis huren of kopen: wat is nu wijsheid? Je leest het allemaal hier.

Over Leven & Geld

Leven & Geld is een online magazine over alles wat met verzekeringen en financiën te maken heeft. Het concept is een initiatief van Marketingplaats en verschijnt elk kwartaal met een online publicatie van meerdere webpagina’s, met daarin artikelen over zorgeloos leven en slim omgaan met geld.

Lees ook onze andere artikelen uit Leven & Geld: Woongenot:

Kantoor aan huis? Weet waar je recht op hebt! Steeds meer ondernemers kiezen ervoor kantoor aan huis te houden. Om kosten te besparen, maar ook omdat thuiswerken veel vrijheid met zich meebrengt. U kunt immers zelf bepalen wanneer en hoe u werkt. In bepaalde gevallen kan ondernemen vanuit huis ook fiscaal interessant zijn. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waarop je aanspraak kunt maken. Lees meer…->

Blijf inbrekers een stap voor. Wist je dat tachtig procent van alle inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven? Deze opportunisten willen zo snel mogelijk hun slag slaan en kiezen daarom voor minder goed beveiligde woningen, waar ze zonder al teveel moeite kunnen binnenkomen. Door het deze inbrekers niet te makkelijk maken, kun je een hoop ellende voorkomen. Lees meer…->

 

Blog