Artikel Blik op scherp voor Klasse Oost-Nederland

Special Blik op scherp

Klasse Oost-Nederland: een prachtig luxe lifestyle magazine voor Oost-Nederland en sinds de start van FlinCC een trouwe opdrachtgever. Voor de voorjaarseditie van 2016 schreef ik een special over de meest voorkomende oogaandoeningen en de nieuwste behandelingen op dit gebied. Een voorproefje van het artikel:

Artikel – Blik op scherp: zorg voor uw kostbaarste zintuig

Het menselijk oog is een ingenieus instrument. De complexiteit maakt het tegelijkertijd ons meest kwetsbare zintuig. Het aantal mensen met een oogaandoening neemt schrikbarend toe. Alle reden dus om goed voor uw ogen te zorgen. Wat zijn de meest voorkomende oogaandoeningen en symptomen? Wat zijn de nieuwste behandelingen? En wat kunt u zelf doen om uw ogen gezond te houden? Klasse! zocht het voor u uit.

De cijfers van het Oogfonds liegen er niet om. Op dit moment telt Nederland maar liefst 1,4 miljoen mensen met een oogaandoening en dit aantal stijgt explosief. De oorzaak zal u niet verbazen. We worden steeds ouder en dit gaat niet zelden gepaard met slechter wordend zicht. De meest voorkomende oogaandoeningen doen zich met name op latere leeftijd voor. Denk aan staar (troebele ooglens), glaucoom (hoge oogdruk), retinopathie (beschadiging van het netvlies) en maculadegeneratie (aftakeling van de macula).

Voor elke oogaandoening geldt: hoe eerder vastgesteld, hoe groter de kans op succesvolle behandeling. Volgens het Oogfonds kan ernstige slechtziendheid of blindheid in maar liefst zeven van de tien gevallen voorkomen worden. De belangrijkste tip? Tek direct aan de bel bij onscherp zicht, moeite met focussen, dubbel zien of andere oogklachten. Ook zonder klachten is een regelmatige controle geen overbodige luxe, zeker wanneer u de 45 bent gepasseerd.

Artikel Blik op scherp

Artikel Blik op scherp

Artikel Blik op scherp

Artikel Blik op scherp

Lees het complete artikel in het online magazine

Blog