Artikel: de toekomst is nu voor Klasse Oost-Nederland

Artikel De toekomst is nu

Klasse Oost-Nederland: een prachtig luxe lifestyle magazine voor Oost-Nederland en sinds de start van FlinCC een trouwe opdrachtgever. Voor de voorjaarseditie van 2015 schreef ik een special over de meest waanzinnige futuristische musthaves. Een voorproefje van het artikel:

Artikel – De toekomst is nu!

In de sci-fi film ‘Back to the Future’ uit 1985 reisde Martin McFly naar het jaar 2015. Dit jaar dus! Wat blijkt? Zo gek waren de voorspellingen uit de film helemaal niet. Science fiction is anno 2015 geen fictie meer. Daar zijn deze waanzinnige uitvindingen het levende bewijs van.

De eerste zelfrijdende Mercedes
Worden zelfrijdende auto’s de toekomst? Als het aan Mercedes-Benz ligt wel. Begin dit jaar presenteerde het automerk de F 015 Luxury in Motion. Hoewel het een studiemodel betreft, zegt het veel over de toekomstvisie van Mercedez-Benz, die zich vooral richt op het zo efficiënt mogelijk omgaan met tijd. De F 015 Luxury in Motion telt namelijk vier zitplaatsen, waarvan de voorste twee stoelen omgedraaid worden. Zo kunt u dus vergaderen, terwijl uw Mercedes u geheel op eigen kracht naar uw plaats van bestemming brengt.

Virtual Reality in uw eigen huis
De Microsoft HoloLens is dé perfecte samensmelting van virtualiteit en realiteit. Waar veel andere virtual reality brillen u meenemen naar een andere wereld, haalt de Hololens juist hologrammen naar uw eigen omgeving. Zo ziet u nog steeds uw woonkamer, maar worden apps als Skype, Netflix of uw digitale agenda in de vorm van hologrammen weergegeven, die u met uw hand bedient. Meer sci fi dan dit wordt het niet! De officiële lanceerdatum is nog niet bekend, maar dit zal niet lang op zich laten wachten.

Een actroid als portier
Op 17 juli dit jaar is het eerste hotel ter wereld dat vrijwel compleet erund wordt door robots, een feit. Dan opent namelijk het Henn-na hotel op themapark Huis ten Bosch haar deuren. Klinkt vrij Nederlands, maar dit park bevindt in Japan. Hotelgasten worden bij binnenkomst onthaalt door ‘actroids’, robots die bizar veel op echte mensen lijken. Ook de receptie, schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden worden in het Henn-na hotel uitsluitend door robots gedaan. Het aantal mensen van vlees en bloed? Slechts tien! Kamerprijzen beginnen bij 40 dollar per nacht (voordeel van lage personeelskosten), al is de interesse inmiddels zo groot dat deze in rap tempo oplopen.

Artikel De toekomst is nu

Artikel De toekomst is nu

Lees het complete artikel in het online magazine

Blog