Reisreportage Jordanië voor Klasse Oost-Nederland

Reisreportage Jordanië

Klasse Oost-Nederland: een prachtig luxe lifestyle magazine voor Oost-Nederland en sinds de start van FlinCC een trouwe opdrachtgever. Voor de zomereditie van 2016 reisde ik af naar het waanzinnig mooie Jordanië. Een klein voorproefje van de reisreportage:

Reisreportage:  Sprookjesachtig Jordanië

Van zon, zout en zonsondergangen tot historie, hijabs en haute couture. Jordanië is een koninkrijk van uitersten. Een plek waar de uitgestrekte woestijn een schril contrast vormt met hypermoderne shopping malls, decadente slaapadresjes en zevensterren-spa’s. Een sprookjesachtige wereld waar u zich geen seconde verveelt. Klasse! ging u voor.

Jordanië staat vooral bekend om haar majestueuze ruïnestad Petra, de Dode Zee en de Wadi Rum woestijn. Verplichte nummers, maar bij lange na niet het enige wat dit land te bieden heeft. Amman bijvoorbeeld, de hoofdstad die helaas vaak door toeristen wordt overgeslagen. Zonde, zo blijkt al snel. De Citadel vormt het startpunt van mijn ontdekkingstocht en het waanzinnige uitzicht dat deze heuvel op de rest van Amman biedt, is alleen al de moeite waard. En dan heb ik het nog niet eens over de schat aan historische overblijfselen uit de Romeinse, Byzantijnse en vroeg-Islamitische tijd die u hier vindt. Veel tijd om hierbij stil te staan heb ik niet. Mijn afspraak bij Gaia’s Cocoon Spa and Beauty Lounge wacht op me. Dit is de enige spa in Amman met maar liefst zeven sterren. En een enorme wachtlijst. De spa is exclusief voor vrouwen, die er terecht kunnen voor massages, manicures, body wraps, behandelingen om overtollige kilo’s kwijt te raken en nog veel meer. Ik kies voor de Turkse hammam, waarbij het traditionele badritueel wordt uitgevoerd met weldadig mineraalwater uit de Dode Zee. Anderhalf uur later sta ik weer buiten, mijn huid gloeiend van de grondigste scrub die ik ooit heb gehad.

Hijabs en haute couture
Het straatbeeld van Amman is een bezienswaardigheid an sich, met een bijzondere mix van traditionele en moderne kledij. Het Tiraz Centre is een perfecte manier om meer te weten te komen over de tradities op kledinggebied. Dit instituut herbergt een waanzinnige collectie aan hijabs, traditionele jurken en Arabische kostuums, voorzien van verfijnd borduurwerk dat vrouwen uit Jordanië en omliggende landen tot in de kunst hebben weten te verheven. Elke streek heeft namelijk een eigen, kenmerkende borduurstijl. Een aanrader, zeker als vergelijking met het aanbod in bijvoorbeeld de City Mall en Taj Mall, twee van de vele winkelcentra die Amman rijk is en het hypermoderne decor voor luxe boetieks van topmerken als Emporio Armani, Michael Kors, Luis Vuitton, Steve Madden en zelfs Gerry Weber.

Reisreportage Jordanië

Reisreportage Jordanië

Reisreportage Jordanië

Lees de complete reisreportage in het online magazine

Blog