Contentmigratie Drukwerkdeal.nl

Drukwerkdeal.nl is één van de grootste e-commercepartijen van Nederland en – net als ik – gevestigd in het mooie Deventer. Er wordt veel getafelvoetbald, ge-Mariokart, geluncht en geborreld, maar vooral heel hard gewerkt. Aan de nieuwe website van Drukwerkdeal.nl bijvoorbeeld. Eerder droeg ik als freelance medewerker contentmigratie al mijn steentje bij aan de grote contentmigratie van het Vlaamse zusterbedrijf Printdeal.be. Bij de contentmigratie van Drukwerkdeal.nl was ik weer van de partij.

Wat doe je eigenlijk precies als medewerker contentmigratie? Dat is heel verschillend. Soms is dat inderdaad een kwestie van uitsluitend content verhuizen naar een nieuw systeem. Soms komt daar meer bij kijken. Dat was hier gelukkig ook het geval was. Een greep uit mijn werkzaamheden: pagina’s opmaken in html, teksten herschrijven en tussen alle werkzaamheden door het team van copywriters ondersteunen met het schrijven van seo-teksten. Over dit laatste lees je hier meer.

Het nieuwe Drukwerkdeal: strakker design en een betere winkelervaring

Drukwerkdeal.nl heeft één doel. Klanten de ultieme winkelervaring bieden. Daar hoort een nieuwe website bij. Met een strakker design, een verbeterde zoekfunctie zodat producten en diensten sneller te vinden zijn én de mogelijkheid om drukwerk via je smartphone of tablet te bestellen. Benieuwd? Check de nieuwe site van Drukwerkdeal.nl.

Contentmigratie: doe het in één keer goed

Er komt een nieuwe website, maar wat gebeurt er met de content? Alles maar klakkeloos verhuizen? Of van de gelegenheid gebruik maken om eens goed te kijken wélke content mee moet naar de nieuwe omgeving. Het mooie aan contentmigratie? Vaak worden websites jarenlang gevuld met content. In de loop der jaren verandert de tone of voice, willen ze de dingen op een andere manier inschieten. Veel content is dus verouderd. Een nieuwe site en daarmee dus een contentmigratie is hét moment om al je content onder de loep te nemen. Wat gaat mee, wat gaat weg, wat moet herschreven worden en wat krijgt qua lay-out een ander jasje? Wat mij betreft een fantastisch proces!

Op zoek naar een freelance medewerker contentmigratie?

Haal alles uit die contentmigratie en ga live met een nieuwe website waarop alles, maar dan ook alles klopt. Ontwerp, techniek én tekst. Daar help ik je graag bij. Meer weten? Stuur een mailtje naar helen@flincc.nl of bel naar 06-24703654.

Blog