Contentmigratie Printdeal.be

Contentmigratie Printdeal

Voor wie het niet weet: Printdeal.be is het Vlaamse zusje van Drukwerkdeal.nl, één van de grootste e-commerce bedrijven in Nederland. Drukwerkdeal.nl is net als ik gevestigd in het mooie Deventer. Als freelance medewerker contentmigratie, droeg ik maandenlang mijn steentje bij aan een fantastisch ‘monsterproject’: de grote Printdeal.be contentmigratie.

Stel je eens voor: Printdeal.be heeft zo’n 150 producten. Van een groot aantal producten zijn er ook nog eens verschillende soorten. Printdeal.be verkoopt bijvoorbeeld notitieblokjes. Maar dan niet één, maar acht verschillende soorten soorten notitieblokjes. Elke soort heeft een eigen tekstje. En het is voor de Belgische markt, dus dat tekstje is er in het Nederland én het Frans. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de rest van de pagina’s, helpteksten, blogs en nieuwsberichten. Je snapt: flink wat content dat overgezet moet worden. Content migreren, teksten schrijven en herschrijven, pagina’s opmaken, vertalers aansturen en verantwoordelijk zijn voor de content planning. Zomaar enkele zaken waar ik me hier mee bezig hield.

Het nieuwe Printdeal.be: strakker design en een betere winkelervaring

Printdeal.be heeft één doel. Klanten de ultieme winkelervaring bieden. Daar hoort een nieuwe website bij. Met een strakker design, een verbeterde zoekfunctie zodat producten en diensten sneller te vinden zijn én de mogelijkheid om drukwerk via je smartphone of tablet te bestellen. Benieuwd? Check de nieuwe site van Printdeal.be.

Contentmigratie: doe het in één keer goed

Er komt een nieuwe website, maar wat gebeurt er met de content? Alles maar klakkeloos verhuizen? Of van de gelegenheid gebruik maken om eens goed te kijken wélke content mee moet naar de nieuwe omgeving. Het mooie aan contentmigratie? Vaak worden websites jarenlang gevuld met content. In de loop der jaren verandert de tone of voice, willen ze de dingen op een andere manier inschieten. Veel content is dus verouderd. Een nieuwe site en daarmee dus een contentmigratie is hét moment om al je content onder de loep te nemen. Wat gaat mee, wat gaat weg, wat moet herschreven worden en wat krijgt qua lay-out een ander jasje? Wat mij betreft een fantastisch proces!

Op zoek naar een freelance medewerker contentmigratie?

Haal alles uit die contentmigratie en ga live met een nieuwe website waarop alles, maar dan ook alles klopt. Ontwerp, techniek én tekst. Daar help ik je graag bij. Meer weten? Stuur een mailtje naar helen@flincc.nl of bel naar 06-24703654.

Blog