Kantoor aan huis? Hier heb je recht op!

Kantoor aan huis: hier heb je recht op

Voor Leven & Geld verdiepen wij ons regelmatig in gecompliceerde verzekeringskwesties en zetten we fiscale zaken duidelijk op een rij. Voor de editie Woongenot schreven we een artikel over een onderwerp waar we een persoonlijke link mee hebben: werken vanuit huis. Een kantoor aan huis heeft namelijk veel voordelen. Je bespaart natuurlijk kosten, maar daarnaast brengt thuiswerken ook veel vrijheid met zich mee. Je kunt immers zelf bepalen wanneer en hoe je werkt. Maar wist je dat ondernemen vanuit een thuiskantoor ook fiscaal interessant kan zijn?

Is een kantoor aan huis wel of niet aftrekbaar, hoe zit het met je inboedel en apparatuur en – niet onbelangrijk – op welke verzekering doe je een beroep wanneer je tijdens het werken koffie over je gloednieuwe laptop laat vallen? Je leest het allemaal hier.

Over Leven & Geld

Leven & Geld is een online magazine over alles wat met verzekeringen en financiën te maken heeft. Het concept is een initiatief van Marketingplaats en verschijnt elk kwartaal met een online publicatie van meerdere webpagina’s, met daarin artikelen over zorgeloos leven en slim omgaan met geld.

Lees ook onze andere artikelen uit Leven & Geld: Woongenot:

Huis huren of kopen? Een huis kopen of huren? Jarenlang was het advies: bij voorkeur kopen. Stenen werden immers steeds meer waard dus waarom zou je geld wegbrengen naar een huurhuis? Door de crisis op de woningmarkt gaat die visie niet meer helemaal op. Maar betekent dit dat huren interessanter is dan kopen? Lees meer…->

Blijf inbrekers een stap voor. Wist je dat tachtig procent van alle inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven? Deze opportunisten willen zo snel mogelijk hun slag slaan en kiezen daarom voor minder goed beveiligde woningen, waar ze zonder al teveel moeite kunnen binnenkomen. Door het deze inbrekers niet te makkelijk maken, kun je een hoop ellende voorkomen. Lees meer…->

 

Blog