Persbericht: vakman van het jaar

Persbericht Beroepenwedstrijd Bouwmensen Apeldoorn

Bouwmensen Apeldoorn is een opleidingsbedrijf voor de bouw in Apeldoorn. Bouwmensen Apeldoorn verzorgt in samenwerking met Aventus en Fundeon onderwijs en stages in de vakrichtingen timmeren, metselen, tegelzetten, voegen en machinale houtbewerking. Persberichten? Daar helpen wij ze bij! Zo ook dit persbericht naar aanleiding van de jaarlijkse VMBO-beroepenwedstrijd.

Persbericht: Wie wint de jaarlijkse Beroepenwedstrijd?

Apeldoorn – Timmerlieden en metselaars in opleiding steken dagelijks de handen uit de mouwen. Op dinsdag 16 en woensdag 17 februari laten leerlingen van diverse scholen in de regio Apeldoorn zien wat zij daadwerkelijk in hun mars hebben tijdens de VMBO-beroepenwedstrijd. Deze spannende competitie wordt jaarlijks georganiseerd door opleidingsinstituut Bouwmensen Apeldoorn.

Net als voorgaande jaren, gaan timmerlieden en metselaars in spé tijdens de Beroepenwedstrijd de strijd met elkaar aan. Zo’n 15 leerlingen van verschillende scholen in de regio Apeldoorn verdedigen de eer van hun school tijdens deze vriendschappelijke competitie. De beroepenwedstrijd bestaat uit twee onderdelen: metselen en timmeren. Voor beide disciplines worden prijzen uitgereikt. De inzet? De felbegeerde beker én de titel ‘vakman of –vrouw van het jaar’

Bouwsector biedt volop kansen

De Beroepenwedstrijd vindt dit jaar plaats op 16 en 17 februari. Om jongeren te laten zien hoeveel mogelijkheden de bouwbranche biedt, organiseert Bouwmensen Apeldoorn daarnaast op woensdag 17 februari een open dag. “De behoefte aan vakkundige mensen in de bouw groeit enorm”, aldus Martien van Reen, manager van Bouwmensen Apeldoorn.

De bouw zit flink in de lift. In de onlangs gepresenteerde Arbeidsprognose van het UWV, voorspelt de uitkeringsinstantie dat het herstel van de bouwbranche zich ook dit jaar doorzet. Het UWV schat dat de werkgelegenheid in de bouw in 2016 met zo’n 7000 nieuwe banen toe zal nemen. “De kans op een mooie carrière in de bouw wordt alleen maar groter. Met een toenemende vraag naar vakmensen, is het van groot belang dat leerlingen vanaf hun eerste schooldag op de juiste manier klaargestoomd worden voor het vak. Vrijwel al onze leerlingen vinden na het behalen van hun diploma een passende baan”, aldus Van Reen.

Lees hier het complete persbericht.

Blog