Op naar een glansrijke carrière in de bouw

Persbericht - Eerste stap naar een glansrijke carrière in de bouw

Bouwmensen Apeldoorn is een opleidingsbedrijf voor de bouw in Apeldoorn. Bouwmensen Apeldoorn verzorgt in samenwerking met Aventus en Fundeon onderwijs en stages in de vakrichtingen timmeren, metselen, tegelzetten, voegen en machinale houtbewerking. Persberichten? Daar helpen wij ze bij! Zo ook dit persbericht over de open dagen van Bouwmensen Apeldoorn: de eerste stap naar een glansrijke carrière in de bouw.

Persbericht Bouwmensen Apeldoorn opent deuren voor toekomstige vaklieden

Een duurzame carrière in de bouw begint met het kiezen van een passende opleiding. Jongeren die een baan in de branche overwegen, krijgen op 23 januari en 17 februari een voorproefje tijdens de open dagen van opleidingsinstituut Bouwmensen Apeldoorn. “De bouw biedt volop mogelijkheden voor toekomstige vaklieden, van timmermannen en metselaars tot uitvoerders en werkvoorbereiders”, aldus manager Martien van Reen.

Bouwmensen Apeldoorn organiseert de jaarlijkse open dagen om oriënterende jongeren met eigen ogen te laten zien hoeveel mogelijkheden de bouwbranche biedt. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers de sfeer proeven van de opleiding, kennismaken met de leerkrachten en zien wat de andere leerlingen maken. Ook worden de handen uit de mouwen gestoken tijdens verschillende activiteiten, waarbij de toekomstige vakmensen zelf mogen timmeren en metselen.

Hoge slagingskans

De bouw zit in de lift. Leerlingen met ambitie en passie voor de bouw gaan volgens Martien van Reen, manager van Bouwmensen Apeldoorn, een mooie loopbaan tegemoet. “De werkgelegenheid in de bouw zal de komende zes jaar met bijna 60.000 banen toenemen. De kans op een baan in de bouw wordt alleen maar groter, net als de mogelijkheden om door te groeien. Wij leiden vakmensen op, van timmermannen en metselaars tot uitvoerders en werkvoorbereiders. Daarna kunnen leerlingen doorgroeien tot projectleider en bouwtechnisch tekenaar. De mogelijkheden zijn heel divers.”

Bij Bouwmensen Apeldoorn wordt vanaf het allereerste moment gekeken naar de individuele wensen en competenties van elke leerling. “Denk hierbij aan maatwerktrajecten, nanobegeleiding en huiswerkbegeleiding. Op deze manier wordt elke leerling op de juiste manier klaargestoomd voor het vak.” Deze visie blijkt zijn vruchten af te werpen. “Bij Bouwmensen Apeldoorn ligt het slagingspercentage tussen de 85 en 91 procent. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde”, aldus van Reen.

Lees hier het complete persbericht.

Een mooie publicatie in het Apeldoorns Stadsblad naar aanleiding van ons persbericht:

Publicatie Apeldoorns Stadsblad Bouw in de lift

Apeldoorns Stadsblad: Meer kans op job in de bouw

Blog