Flinke stijging nieuwe leerlingen in de bouw

Persbericht Stijging leerlingen in de bouw

Bouwmensen Apeldoorn is een opleidingsbedrijf voor de bouw in Apeldoorn. Bouwmensen Apeldoorn verzorgt in samenwerking met Aventus en Fundeon onderwijs en stages in de vakrichtingen timmeren, metselen, tegelzetten, voegen en machinale houtbewerking. Persberichten? Daar helpen wij ze bij! Zo ook dit persbericht over het feit dat het weer goed gaat met de bouw.

Persbericht – Met je handen werken is weer stoer

Het tij keert voor de bouwsector. Niet alleen bouwbedrijven kijken met een optimistische blik naar de toekomst, ook jongeren zien weer volop mogelijkheden voor een glansrijke carrière in de branche. Dinsdag 18 augustus startten 32 nieuwe leerlingen bij Bouwmensen Apeldoorn, een aanzienlijke stijging van het aantal leerlingen in de bouw ten opzichte van vorig jaar. “Met je handen werken is weer stoer”, aldus manager Martien van Reen.

Een nieuwe lichting aan toekomstige schilders, metselaars, timmermannen en andere vaklieden hebben bij het opleidingsinstituut Bouwmensen Apeldoorn de eerste stap gezet naar een mooie toekomst in de bouw. Met de introductieweken achter de rug, maken de nieuwe leerlingen nu door middel van een stage voor het eerst kennis met de praktijk. Volgens Martien van Reen, manager bij Bouwmensen Apeldoorn, wint de bouwopleiding aan populariteit. “Met je handen werken is weer stoer. Ik merk het ook aan onze leerlingen. Ze zijn trots op wat ze doen en willen graag iets blijvends maken. Dit jaar hebben we 32 nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. Dat zijn er 12 meer dan vorig jaar. Daarnaast verwachten we nog een aantal leerlingen die later dit jaar instromen.”

Behoefte aan vakmensen groeit

Ambitieuze leerlingen met passie voor de bouw, gaan volgens van Reen een mooie loopbaan tegemoet. “De vraag naar vakkundig personeel zal de komende jaren enorm groeien. Steeds meer bouwbedrijven kampen met personeelsverlies door de vergrijzing. Alleen al om aan deze vervangingsvraag te voldoen, leveren wij jaarlijks 30 nieuwe werknemers via ons eigen uitzendbureau Vakmasters Salland Stedendriehoek. Daar komt nog bij dat de bouw in de lift zit. Er zullen dus alleen maar meer banen bijkomen”, aldus van Reen. Begin dit jaar voorspelde het Economisch Instituut voor de Bouw dat de werkgelegenheid in de bouw de komende zes jaar met bijna 60.000 banen zal toenemen. Een mooi vooruitzicht!

Lees hier het complete persbericht.

Blog